Üzemeltetés


Több mint 20 éve végezzük a Takarék Csoport informatikai infrastruktúrájának és alkalmazásainak teljes körű üzemeltetését. Mi vezettük be, szolgáltatjuk és fejlesztjük az azonnali fizetési rendszert a Takarékbanknak, az MKB Banknak, a Budapest Banknak és a Takarék Jelzálogbanknak.

Üzemeltetési tevékenységünk kiterjed az infrastruktúra- és alkalmazásüzemeltetés teljes folyamatára, az alkalmazások közvetlen felhasználói támogatására. Az igény felmerülésétől a rendszer bevezetéséig megvalósítjuk az ügyfeleink elképzeléseit, majd 7x24 órás szolgáltatással üzemeltetjük a rendszert.

Az infrastruktúraüzemeltetési területen több mint 70 mérnökünk dolgozik, akik 7x24 órában szolgálják ki a rendszerigényeket. A szakterületek a géptermi hardvereszközök működtetésétől a virtualizált szerverkörnyezeteken át, az operációs rendszerek, adatbázisok, köztesszoftver-megoldások, terminálszerver-farmok üzemeltetéséig (telepítések, konfigurálások, finomhangolások, monitoring) számos feladatkörrel foglalkoznak. Külön részleg kezeli a géptermi hálózati eszközök, illetve a fiókhálózat és székházak hálózati végpontjainak üzemeltetését.

A desktopos terület a felhasználók eszközeit (pc, laptop, monitor, nyomtató, telefon stb.) felügyeli, kiszolgálja az igényeket, segíti a hibák elhárítását.

Kimagasló szaktudással rendelkezünk a nagy hardvergyártók (HP, IBM, Cisco) eszközeinek üzemeltetésében és a Microsoft Windows, Red hat, AIX alapú operációs rendszereken futó szerverek központi menedzselésében. Országosan több ezer felhasználónak biztosítjuk a helyi eszközök használatát és az alkalmazások elérhetőségét banki hálózaton belül és távoli elérésen keresztül, a szükséges üzem- és információbiztonsági szempontok figyelembevételével.

Az alkalmazásüzemeltetési terület 7x24 órában monitorozza az éles rendszerek és alkalmazások működését, probléma vagy degradáció esetén azonnal intézkedik. Működteti az éles, teszt- és fejlesztői rendszereket, release-váltásokat és üzemeltetői teszteket végez, ellátja az ügyfelek informatikai támogatását, gondoskodik a hibák gyors elhárításáról.

Minden régi technológiájú és aluldokumentált, egyedi fejlesztésű architektúra üzemeltetését képesek vagyunk biztosítani és ellátni.